Menu
Gildia Pióra na Patronite

Akt wiary

pochyliłeś się nade mną
aż świat zadumał się cały

bo umieściłeś Swój obraz we mnie
i Swoje podobieństwo

bym uniósł się do nieba
na skrzydłach wiary

Twój cień
to moja dusza

żyję

dopóki Twoja miłość
moim sercem porusza

101 656 wyświetleń
954 teksty
266 obserwujących
  • wyspiarka

    2 November 2015, 20:50

    ... brak słów... WIERSZ... PIĘKNY!
    Pozdrawiam!

  • Naja

    21 October 2015, 22:06

    Przepiękny wiersz :-) Wyjątkowo oddający wiarę i jej konsekwencje. Nie, nie konsekwencje. Dobro, które ta wiara czyni. Myślę, że nie tylko dla wierzącego...

  • mill

    15 October 2015, 18:13

    ...super .....

  • fyrfle

    13 October 2015, 22:04

    Ależ wyznanie.

  • Adnachiel

    13 October 2015, 13:21

    Dziękuję Wam.

  • giulietka

    13 October 2015, 12:48

    Przepiękne credo, które wpisuje się także w moją duszę...

  • CЯuelCOMA

    12 October 2015, 22:01

    sztos. Respekt za ten wiersz ^^