Menu
Gildia Pióra na Patronite

" Kobieta w czerni i kruk "

Pochylił się nade mną klon cukrowy
Taki Mydleńcowaty - nie byle jaki
Zauroczam się w słodyczy chwili
Przyleciał kruk (nad)zwyczajny....
Cały był czarny - szukał schronienia?
Może słodkiego pożywienia
Zaśpiewał mi piękna piosenkę
Nie zrozumiałam jej treści
Serce całe oddałam - coś zaśpiewałam
Pamiętam jaką wtedy miałam sukienkę
W stylu Coco Chanel
Dominowała w niej czerń i drobna biel
Kontrastowa biel niewinności dodała
Czerń zwyciężyła z czarnym krukiem została
Wszak na całe życie to para
Kobieta w czerni i kruk kiedyś się spełni....
Nowego życia cud

...

20.01.2022
20:04

281 872 wyświetlenia
2734 teksty
35 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!