Menu
Gildia Pióra na Patronite

Siedem darów

Po to Bóg dał mi wzrok,
Bym był oczami dla niewidomego.
Po to Bóg dał mi słuch,
Bym słyszał dla głuchoniemego.

Po to Bóg dał mi nogi i ręce,
Bym mógł dźwigać sparaliżowanych,
Po to Bóg dał mi serce,
Bym kochał i wspierał tych niekochanych.

Po to Bóg dał mi życie,
Bym dla ludzi żył innych.
Po to Bóg dał mi siłę,
Bym chronił niewinnych.

Po to Bóg dał mi wiarę,
Bym wierzył w te słowa,
Bym zwalczał zło, a dobro...
Budował od nowa.

6576 wyświetleń
88 tekstów
3 obserwujących
  • annak

    23 July 2012, 22:19

    piękny...
    pozdrawiam serdecznie :)))))

  • misiek45

    23 July 2012, 00:12

    Piękne słowa żeby życie poświęcic dla innych ,nie każdy to potrafi-pozdrawiam