Menu
Gildia Pióra na Patronite

Refleksja

Po każdej zimie przychodzi wiosna,
po każdej nocy nadchodzi ranek..
po burzy słońce, po słońcu księżyc,
wszystko się zmienia.. nic nie jest trwałe.
Po każdym płaczu nadchodzi radość,
po pechu szczęście, po czwartku piątek..
Wszystko się kończy, wszystko zaczyna
bo wszystko koniec ma i początek...
Życie hartuje nas, nie rozpieszcza..
czasem pogładzi, pogrozi palcem..
byśmy sprostali i nie polegli
w tej o przetrwanie
codziennej
walce...

10 546 wyświetleń
57 tekstów
7 obserwujących
  • słoneczniki

    14 March 2013, 13:57

    I życie ma jakiś schemat...
    Kolejne dni, kolejna porcja emocji i zdarzeń...
    i wciąż niezmienna prośba o siły, by współgrać z rzeczywistością...

  • miramija

    12 March 2013, 21:37

    Bardzo ładnie...

    od yetick
  • ~ Ariadna ~

    10 March 2013, 23:31

    Piękny wierszyk ! Zabieram do siebie ; )

    od yetick