Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zakochana.

Po chodniku biegnące jabłka
każde w swoją stronę
jak ludzie kroczący po różnych drogach
świadczą o moim niezdecydowaniu.
Młoda dziewczyna pomaga mi powkładać je z powrotem do koszyka.
Czerwone owoce pomiędzy zielonymi,
jakie to prawdziwe
podobne do nas
do mojej zimnej dłoni i twojej gorącej
zbliżone do jednego żarzącego się serca i drugiego lodowatego.
Nasze spojrzenia pełne namiętności,
przyciągające się do siebie nagie ciała,
które nocą łączą się w jedno.
Długie, delikatne pocałunki,
które karmią mój organizm.
Dziękuję pomagającej mi dziewczynie
i znowu wracam do wspomnień wypełniających mój świat.

18 386 wyświetleń
137 tekstów
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!