Menu
Gildia Pióra na Patronite

imaginacja

po całym dniu wędrówki
wokół Ciebie
wytyczonym szlakiem serca
siadam na kamieniu
na skraju sumienia
z gęsimi piórem w dłoni
i kartką wymiętą
od kosmatych myśli
piszę...

lgnę do Ciebie
jak alkoholik sięgam po butelkę
popijając Cie jednym duszkiem
lgnę do Twojej skóry
niczym wilk do owcy
pragnąc Cię jak tlenu pod wodą

zamykam się w kule ciszy
powieki zasłaniają Twoje zdjęcie
wyrzeźbione wyobraźnia w głowie
chyba nawet dobry Bóg nie pomoże
kiedy rozum próbuje ugasić serca ogień

23.12.2011

16 294 wyświetlenia
237 tekstów
71 obserwujących
  • zugimihau

    8 January 2012, 16:10

    trzymam się trzymam póki co:) i z wzajemnością:) pozdrawiam;)!

  • 7 January 2012, 02:18

    Piękny jest ten ogień, który pozwala nam to pisać.
    Bardzo podoba mi się Twój styl. Trzymaj ten kurs!
    Pozdrawiam ;)

  • zugimihau

    28 December 2011, 19:30

    Sama wiesz jak jest czasem:) pozdrawiam :)

  • Julka 10

    27 December 2011, 16:17

    Tak sobie myślę, że...taki serca ogień tylko..." głupota" mogłaby ugasić, bo nawet rozumowi byłoby ...szkoda :):)

    Bardzo ładny wiersz...Michale

    Pozdrawiam i życzę miłego popołudnia :)