Menu
Gildia Pióra na Patronite

po całym dniu czuwania
kiedy już oczy odmawiają posłuszeństwa
moja zmęczona wyobraźnia
kładzie się koło Ciebie wieczorem
pod kołdrą w satynowe gwiazdy
ganiające kryształowy księżyc

przygląda Ci się zza filiżanki herbaty
z której para unosi się
przesłaniająca Ci twarz
zaczesuje Twoje włosy za ucho
odgarniam z policzka kosmyk kręcony
całując w czoło, w czubek mojego nosa
dając poczucie bezpieczeństwa i oddania

przelewam Twoją bezcenna duszę
do kryształowej butelki
gdzieś obok łóżka kładę
by rankiem spić z niej krople Ciebie
nim znowu utonę w Twym oddechu

16 294 wyświetlenia
237 tekstów
71 obserwujących
  • Pytia

    11 December 2011, 20:54

    Szczery i ...........zabójczy.......

  • awatar

    10 December 2011, 16:17

    brudy wkładam między paciorki różańca którym trzęsiesz w ręku

    "dzieki za rade ale zachowaj je dla siebie i sie w koncu odpieprz ode mnie czlowieku nikt cie tu nie chce brudzie.pozdrawiam serdecznie "

  • zugimihau

    9 December 2011, 17:06

    dzięki za miłe słowo:) również życzę miłego dnia:)

  • Julka 10

    9 December 2011, 12:57

    " Po całym dniu..." lubiępoczytać takie męskie spojrzenie na uczucia i kobietę :):)

    Miłego dnia...pozdrawiam serdecznie
    J.