Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz Tekst dnia 5 January 2021

***

płomień świec
zaprosił do tańca
jak lekko śnięte ćmy
nadzy
poruszaliśmy się w teatrze cieni
brakowało tylko widowni

w takt zasłyszanej melodii
grzeszyliśmy

póki świt
nie połamał smyczka

Sylwia Pryga

40 784 wyświetlenia
285 tekstów
27 obserwujących
  • Sylwia P.

    5 January 2021, 21:27

    Uuu, no dobra, cicho sza😉

  • Sylwia P.

    5 January 2021, 21:02

    Dzięki Max, a ciekawam kiedy to Ciebie od wierszy głowa boli...?🙂

  • Sylwia P.

    5 January 2021, 10:36

    Scorpionie, może być do połamania obcasów jak kto woli😉

    Dziękuję bardzo za wyróżnienie 😊

  • scorpion

    4 January 2021, 23:37

    Świt nie połamał smyczka, ta...

    ;]

  • Sylwia P.

    2 January 2021, 23:43

    Oooo, niespodzianka od Kruka😉 Podziękowała 🌷