Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

flesz

płatki śniegu pośród wyschniętych traw
muskają balonik różnorodnością śmierci
byłem każdym

z niewysłanych listów
miejscem zapomnianym przez Boga

światło lustra zwalnia
odklejam się od czasu
jak owad
z błyskawicznej czerni
przechodzę w błękit

z głowy wyrasta miłość
jak miasto ziemskiego równika
ze środka zimy

30 318 wyświetleń
360 tekstów
51 obserwujących
  • prohibitum amor

    14 September 2022, 00:20

    ' " byłem każdym"
    w niej rozkochanym - płatkiem
    szarym, niebieskim, barwnym

    światło odklejam
    zwalnia czas
    środek zimy
    czuje lato

    Pozdrawiam Autora :))*