Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

W zawieszeniu

Płatki śniegu leniwie opadaja na dachy
starych kamienic. Śnieg obdarował
ciemne gałęzie kryształkami lodu,
sennie bieli się ogród. Za oknami

w ciepłych domostwach ożywają
dawne koledy. Drzewko przystrojone
blaskiem świec oświetla drogę,
zamarzniętych łez. Wśród

nocnej ciszy światło do krzyża
przybite, na wzór człowieka
rozlewa się kręgiem milczenia,
melancholijnie. Oniemiałe

anioły uchylają nieba, by myśli
przyniosły nadzieję
Świąt Bożego Narodzenia

http://youtu.be/5LRTjlG-sVU

135 884 wyświetlenia
1633 teksty
240 obserwujących
  • kati75

    23 December 2020, 20:04

    Zdrowych i pogodnych świąt Bożego Narodzenia 🌲❄️🎅☃️Ewuniu 🙂