Menu
Gildia Pióra na Patronite

Płacz

Płacz
nie przestawaj, nie zatrzymuj łez.
Mówią, że płacz to oznaka słabości,
według mnie to moment oczyszczenia.
Więc otwórz drogę łzom
I daj im popłynąć,
aż nic nie będzie miało znaczenia.

Jesteś tylko Ty i aż Ty,
i Twoje trudne wspomnienia,
codzienne zmartwienia,
ukryte cierpienia...

Odpuść sobie, wybacz innym,
pozwól ulotnić się myślom złym.
Bądź tu i teraz, najprawdziwszym sobą
nie próbuj na siłę być kimś innym.

Bo oto właśnie Ty
skruszony, bezbronny, trwonisz swe łzy…
by móc, znów podnieść się i dalej żyć.

13 131 wyświetleń
118 tekstów
7 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!