Menu
Gildia Pióra na Patronite

Tamten ten rok.

Pisząc ten wiersz składam życzenia
Jest rok później lecz z grudnia opisuje wspomnienia.
Niebawem wigilia no i sylwester.
Teraz już wiem że będzie świetnie.
Przeglądam internet powoli się nudzę.
Czekaj ... Wirus nieznany jak dotąd dla ludzi ???
Mówię nie wierzę to jakaś bujda.
Sytuacja w Chinach zawsze była trudna.
Powoli w to wierzę zaczynam się martwić.
Lecz mamy XXI wiek drony i statki.
Wirus ma zatrząsnąć światem całym ?
Żyje powoli ale dalej do przodu.
Sylwester udany na cały rok plany.
Lecz coś zakłóca ciągle ten spokój.
Kolejny dzień stycznia i pierwsza wiadomość.
Jak na razie jest 7000 km stąd i jest pod kontrolą.
Obserwuje to baczniej i uwierzyć nie mogę.
Czy to wszystko losowi zostało rzucone ?
Jak się ten wiersz zakończy tego nie wiem
Powiem tylko tyle dbajcie wzajemnie o siebie.

15 134 wyświetlenia
107 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!