Menu
Gildia Pióra na Patronite

Złamane pióro

Pisz
gdy słowa odrywasz od myśli

pergamin zniesie
każde twoje zawahanie
a twoje uniesienie
pióra będzie jak szelest

niedokończonych wyrazów
wersów zaklętych
w wierszu popełnionym

metafora nigdy nie śpi
przechadza się z księżycem
jest jak twój cień
kroczy twoim zamyśleniem

ślad,który zostawiasz
nawet złamanym piórem
kiedyś zakwitnie różami.
https://youtu.be/6f4BUnt3i1I

65 920 wyświetleń
735 tekstów
45 obserwujących
  • szpiek

    19 May 2022, 21:18

    Pozazdrościć weny 😊