Menu
Gildia Pióra na Patronite

Papieros

Pierwszą myślą po przebudzeniu
Potrzebnym natchnieniem przy tworzeniu
Istotnym składnikiem kłótni
Pocieszycielem gdy ludzie smutni

On Cie zniewoli, pogrzebie, zabije
On Twe serce i płuca przebije
Jest Twoim nałogiem ukochanym
Uwierz w te słowa, boś na Niego skazanym

Jest tworem, i stworem Twej rzeczywistości
Wydusi Cię z grosza do całości
Jest potrzebny Tobie i mnie
Myślisz o Nim nawet we śnie

Jesteś nałogiem i nałóg jest Tobą
Jesteście Tym samym, tą jedną osobą
On jest potrzebą, Ty jesteś pragnieniem
Jesteście tym samym zagubionym stworzeniem

Pamiętaj palaczu o swoich wyborach
Jedziecie albowiem po tych samych torach
On w twych rękach pręży się dumnie
Zostawi Cię, gdy będziesz w trumnie

27 878 wyświetleń
190 tekstów
19 obserwujących
  • Niebieska Róża

    14 November 2020, 21:44

    świetna gra słowem rymem i dymem ;P

    Tak poważnie fajnie i zgrabnie napisane :D brawo!!!

  • Oczywistość

    1 August 2012, 23:50

    Chyba zacznę wierzyć w Znaki...
    5 minut temu wybierałam się zapalić, ale przed tym postanowiłam poczytać co nowego w ''myślach'' słychać. I nagle Twój wiersz... hmm... a może to jednak przypadek :)