Menu
Gildia Pióra na Patronite

Piękno

Piękno jak statek pod pełnymi żaglami
Piękno jak arab pędzący przez łaki
Piękno jak kobieta z rozwianymi włosami
Piękno jak wschód i zachód słońca
W górach albo nad wzburzonym morzem
Piękno jak kwiat rozkwitający wiosną
I błękit nieba letniego
Piękno jak tęcza po gwałtownej burzy
Jak dźwięk muzyki i śpiew anioła
Piękny świat i my w świecie bądźmy piękni .

8396 wyświetleń
48 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!