Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

JEZIORO

piękna zielona taflo jeziora
niczym nie zmącona
w której giną ostatnie promienie
złotego słońca
dopóki wąż jadowity
nie zmąci twej kryształowej wody
nie zatruje jadem twoich wodorostów
nie wbije swych ostrych białych zębów
w twe serce

27 756 wyświetleń
239 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!