Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

🐻 Dzień Pewnego Misia 🐻

Pięć dni temu Miś tak siedział
i nic o tym on nie wiedział,
ale czuł to podświadomie,
że jest właśnie Dzień Niedźwiedzia ...

Czuł to ostatnimi czasy,
że aniołki mu znać dają
i mu dwójki po trzy razy
prosto z nieba wysyłają ...

Miś był dość sponiewierany
i miał w końcu dość już tego ...
sam zadawał sobie rany
i nie wiedział sam dlaczego ...

Wiedział jednak i czuł w duszy,
że to właśnie dziś nastanie ...
DOŚĆ JUŻ TEGO!!! MIŚ NIE RUSZY!!!
KONIEC Z TYM!!! ... opamiętanie ...

Jestem Misiem, jej Niedźwiedziem
i jej też już nie chce ranić,
teraz jestem trochę w biedzie,
lecz już trzeźwym jest, kochani ... 😊

71 035 wyświetleń
1135 tekstów
9 obserwujących
  • Maciek Zz

    7 February 2021, 21:28

    Czarujesz - wydaje mi się, bądź w końcu dla niej tym misiem. 😉

    • Moon G

      8 February 2021, 13:42

      W końcu takim jak trzeba 🥰 Pozdrawiam Maćku!

  • scorpion

    7 February 2021, 13:37

    Ej, a piosenka gdzie?

    od Moon G
    • Moon G

      7 February 2021, 14:19

      poprzedni tekst ... oba pomysły powstały w tym samym czasie i maja podobne znaczenie 😁