Menu
Gildia Pióra na Patronite

"Otworzyć oczy"

Pewnego dnia, gdy otworzę oczy,
Zapytam swe życie - dokąd się toczysz?

Ciszą jak zwykle odpowie mi życie,
Tak cichą, bym usłyszał tylko swego serca bicie...

I zrozumiał.

Bo właśnie serce rytm mego kroku dyktuje,
Lecz o tym gdzie iść - sam decyduję.

Tak więc, to życie powinno pytać właśnie mnie,
Czy zaprowadzę je tam, gdzie sam tego chcę?

6576 wyświetleń
88 tekstów
3 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!