Menu
Gildia Pióra na Patronite

Październik znów skąpał w słońcu złote liście.

Październik znów skąpał w słońcu złote liście.
Zadrżały na chłodnym wietrze one z radości.
Błękitne niebo pogrążone w swoich myślach
Spojrzało na mnie z wyżyn swej wysokości.

Nie smutkiem powiał zimny wiatr pólnocny,
A słońce nie zalśniło ostrym szarym bólem,-
Dzisiaj dzień musi być radosny i owocny,
-Całuje ono Cię swymi promieniami czule.

Świat lśni jakimś szczególnym blaskiem
I pięknem takim jak z rajskiego sadu.
Niech siła Twego ducha nigdy nie ugaśnie,
A szczęście krąży wokół Cię motyli stadem.

Ku niebu skieruj swoich oczu jasność.
Przekrocz granice swoich myśli, marzeń.
Idź dalej ku swych celów cudnym brzaskom.
I bądź jak zawsze panem Twego życia zdarzeń
.
Niech piękno tego dnia pażdziernikowego,
Napełni Twoje serce, i Twój umysł nową siłą.
Niech dziś i zawsze spłynie ku Cię szczęście na całego.
A Twoje życie będzie tylko dobre i nieskończenie miłe.

5563 wyświetlenia
78 tekstów
3 obserwujących
  • Bogini Twa!

    19 October 2015, 18:44

    Dziękuję za opinię,Krystyno! Również Cię pozdrawiam!

  • krysta

    18 October 2015, 23:02

    dziękuję :)
    przyjemny wiersz...
    pozdrawiam serdecznie :)