Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dlaczego

Patrzę w gwiazdy, niemych świadków,
Niemych widzów upadków mych światków
Zadaje im pytanie Dlaczego
Dlaczego tak się stało,
Dlaczego się nie udało
Zadaje im pytanie Dlaczego
Dlaczego nie wyszło i nie było
Dlaczego tak wiele znaczyło
Zadaję im pytanie Dlaczego
Dlaczego to tak mocno rani
Dlaczego było do bani
Przecież zapowiadało się magicznie
A skończyło wręcz tragicznie
Naprawdę mam dość
Dlaczego tak dostaję w kość
Dlaczego tak się skończyło?
Długo będzie mnie to męczyło

6789 wyświetleń
69 tekstów
0 obserwujących
  • 9 March 2011, 20:23

    'Dlaczego?'
    Jedno z najczęściej zadawanych pytań.
    Przypadek, czas i nieprzewidziane zdarzenie...
    Piękny wiersz o głębokiej i dającej do myślenia treści.
    Pozdrawiam.