Menu
Gildia Pióra na Patronite

życie bez Ciebie

Patrzę na Ciebie
i nie mogę oderwać wzroku.
Nie chcę się odwrócić,
bo widzę to, co chcę zobaczyć...
Twoja twarz jest odbiciem Twego wnętrza:
pełna miłości, ciepła i spokoju.
Tylko szkoda, że nie chcesz mnie dostrzec,
nie zwyczajnie,
lecz jako osoby wartej Twego serca.
Urzekłeś mnie, a ja nie mogę
powiedzieć Ci tego, co czuję,
bo nie mam odwagi.
Za każdym razem, gdy Cię widzę
moje serce rozpromienia się
i nawet najgorsze myśli znikają.
Ale Ty o tym nie wiesz...
Gdybyś się chociaż domyślił...
Jestem zauroczona...
Zupełnie nie wiem dlaczego
moja głowa i uczucia wybrały właśnie Ciebie...
Może to przypadek, a może tak miało być...
Mam marzenia.
Ale czy się spełnią?

24 568 wyświetleń
159 tekstów
12 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!