Menu
Gildia Pióra na Patronite

wiersz bez tytułu

Patrząc wstecz,
Można wierzyć - pustym słowom.
Kiedy chce się nicość,
Pięknem przykryć.

Gdy szukasz szczęścia:
Nadstawiasz głowę,
By ukoić tęsknotę
Za czymś niewiarygodnie prawdziwym.

Tylko żal patrzeć
Na więdnący kwiat,
Który odradza się
By łyknąć szczęścia widma
I zastygnąć w samotności chwili .

24 006 wyświetleń
235 tekstów
6 obserwujących
  • marka

    3 November 2010, 09:03

    Bez tytułu...ale ciekawy.
    Super.