Menu
Gildia Pióra na Patronite

Trzy sekundy.

parzysz mnie w usta
niczym gorąca herbata
w mroźny dzień
swoją namiętnością

wije się wokół szyi
szukając zakamarków
szczęśliwych i wzniosłych

a wystarczyły trzy sekundy
by po dniu znów wstał
dzień

by bez burzy
niebo ubrało się w tęczę
i ustroiło Twoje oczy
w piękno
bez zbędnego makijażu

Bóg się na chwile odwrócił
zniknęliśmy z jego oczu
by na naszej podłodze
utonąć splątani w siebie
w objęciach Morfeusza

27/28.12.2013

http://www.youtube.com/watch?v=b-3BI9AspYc

16 294 wyświetlenia
237 tekstów
71 obserwujących
  • Pechowa_

    28 December 2013, 10:30

    Piękny uczuciowy wiersz... :-)