Menu
Gildia Pióra na Patronite

nie wiosna

Parzyste zwierciadła
okryte dziś rosą..
W swych błękitnych odbiciach
rozpacz skrywają..
Deszcz ociężały
na wysuszona
Ziemię opada...
a ja wciąż czekam,
aż zieleń silna
twardą czerń przebije.
W owy dzień, w czyimś sercu - miłość zakwitnie.

23 512 wyświetleń
218 tekstów
3 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!