Menu
Gildia Pióra na Patronite

Żaczywistość zaciskająca zęby

Pan Eugeniusz o odstających uszach
przepracował w zakładzie odnowy biologicznej
całe życie
znojem wyścielone

Mając w pamięci obraz żony
lał emerytom borowinę
w odbyt zmarszczony

Masował jędrne i obwisłe biusty
i bicze z gumowego węża
otyłym serwował
a podczas przerwy przeklinał los
i na palce zawijał ucho plastusiowe

Któregoś dnia w klinice
pojawił się doktor z ostrym skalpelem
i za zaciągniętą pożyczkę
Eugeniusz nadał uszom kształt
zapewniający psychiczne wytchnienie

Po czasie wpadł w szał
i krzyczał "cholera!"
bo przyszła z cyrku oferta
by za gruby grosz
pokazywał uszy na zachodnich rubieżach

128 106 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • dana1596

    6 September 2014, 13:04

    A co to w takim razie jest ta "żaczywistość"?

  • marka

    5 September 2014, 22:38

    Jeżeli ktoś myśli, że ma być rzeczywistość, to ma być żaczywistość

  • sprajtka

    1 September 2014, 21:57

    Skoro rzeczywistość to coś co istnieje, to ta "żeczywistość "jest tym czego już nie ma ;)

  • dana1596

    1 September 2014, 18:05

    Rzeczywistość