Menu
Gildia Pióra na Patronite

" Wtedy "

Pamiętasz drogi nierówne
Wiersze te nienapisane
Kiedy gwiazdy spadały

Wtedy kwiaty rozkwitały
Zapominały o cierniach
Serca ludzkie otwierały

Rymy nieważne były
Kiedy całowałeś dłoń
Zapach róży mistyczny

Czuliśmy go oboje
Nieważne myśli moje
Noc rozdziela dzień

Cóż nasze drogi
Też rozeszły się
Wtedy spadł deszcz

25.08.2021
20:43

281 871 wyświetleń
2734 teksty
35 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!