Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wybaczam

Pamiętam ostatnie spotkanie
i Twoje niedokończone zdanie
i wierzby szumiące nad nami
i smutek zalęgający pod oczami
i w kościach łupiące pragnienie
i wspólne uwielbienie
i miłość, która była
i zażyłość, która łączyła
i strach, że to już koniec
i kwiaty, które przyniósł goniec
i nasze pierwsze spotkanie
i bolesne rozstanie
i uśmiech ból kojący
i pocałunek języków łaknący
i prawie szczere wyznania
i czas, kiedy byłam bliska załamania
i noce bezsenne
i modlitwy daremne
i szczęście, które się czuło
i uczucie, które się wykluło
i deszcz na mojej twarzy
i żal, który aż parzy
i niewypowiedziane słowa
i kolejna nic nie znacząca rozmowa
i przepraszam rzucone w przelocie
i Ciebie w dwuznacznym splocie
i zdjęcie spalone
i dołki zaliczone
i czas oczekiwania
i momenty wspominania
i radość we dwoje
i przyszłość, o którą się boję
i Twoje miasto, które pokochałam
i dym tytoniowy, który wdychałam
i nasze wspólne plany
i chwile, kiedy czułeś się przegrany
i myśl, że to już nie powróci
i czas, kiedy sądziłam, że zawrócisz
i „my”, które już nie istnieje
i kocham - ale to są już stare dzieje.

146 950 wyświetleń
1738 tekstów
256 obserwujących
  • dariaMagdalena

    3 June 2010, 21:47

    i tak to już bywa..
    miłość życiowa abstrakcja..

    .bardzo trafił do mnie ten wiersz:)

  • 29 May 2010, 22:58

    Dziękuję...

  • Bezsens

    29 May 2010, 22:57

    Plus , świetny :)

  • 26 May 2010, 17:46

    Niekoniecznie :)
    Ale można co powspominać ;) :D

  • 26 May 2010, 14:10

    Kiedyś będą żałować ;)

  • 26 May 2010, 14:08

    Słuszna zasada.
    Trafne spostrzeżenie-książki poszerzają nasz zasób słownictwa.

    Lecz młodzież ostatnio niechętnie po nie sięga.

  • 26 May 2010, 14:04

    Czytajcie książki.
    W wieku 13 lat nie potrafiłam napisać wypracowania, jak miałam czytać lekturę to źle się czułam...
    A teraz?
    Uwielbiam czytać... Pisać. Lubię wyzwania.
    Kwestia podejścia.

    Taka zasada, którą kiedyś stworzyłam o skrócie C.O.Z - czytaj, obserwuj, zapisuj.
    ;)

  • 26 May 2010, 14:00

    Zasób słownictwa nie przychodzi ot tak.
    Tu widać Twą pracę.

    Mnie się podoba. Bardzo...

  • 26 May 2010, 13:57

    E tam talent.
    Pisałam to co czułam, to co widziałam swoimi oczami...
    To nie jest trudne, tylko trzeba chcieć.

  • 26 May 2010, 13:55

    Piękne związki wyrazowe, emocje, uczucia i wszystko, czego potrzeba.
    Masz ogromny talent-to widać.

    Wiersz zasługuje na szczególną uwage.+