Menu
Gildia Pióra na Patronite

nonsens (miał czerwone ręce)

Pamiętam wiosnę, która strącała z drzew
liście, a z dachów ludzi. Tamtego września

obudziła się radość. W kalendarzu szósty raz
napisali: wrzesień, aniołowie
gubili pióra, postarzali drzewa. Tamtej wiosny

pierwszy raz rozbrzmiały w moich uszach Twoje
dłonie. Topią się w promieniach
śniegi, a ja dalej pragnę

zanurzyć nos w jednym z Twoich
licznych serc.

Wokulskiemu

7495 wyświetleń
127 tekstów
11 obserwujących
  • 13 March 2013, 23:46

    Dziękuję, Agnieszko. ;)

  • AMA

    13 March 2013, 23:13

    ładna dedykacja i wiersz