Menu
Gildia Pióra na Patronite

Brama

Pamiętam tylko
Że była przytulona do praskiej uliczki
obcej i bezimiennej
na mapie mojego świata

Skradziona miastu
Na kilka westchnień
Przed zachodem słońca
Dała schronienie
Pocałunkom
O które prosiły nasze usta

15 090 wyświetleń
80 tekstów
22 obserwujących
  • finezja

    6 October 2020, 21:14

    Literówka poprawiona. Dzięki za wnikliwe czytanie 😁. Praga to moja miłość 😁

  • marka

    4 October 2020, 17:56

    Bardzo nastrojowy wiersz. Praga jest nastrojowa, zwłaszcza jesienią.

  • Kamil Borkowski

    2 October 2020, 16:51

    Poprawić literówkę i jest ładnie.
    No i Praga 🙂