Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pamiętam

pamiętam
każdy kamień który postawiłem
budując twój ołtarz
łzy krew i pot
zmęczenienie
i takie ciepło
składając na nim kwiaty
serce modlitwę
jak wiersz piosenkę
byle blisko
na obraz twój
uśmiech łzę szczęścia
choć moment
hej ty
teraz już znam funkcję świecy
i wiem że tylko tam
gdzie nie ma czasu
nie istnieje tęsknota a czekanie jest miejscem
wśród rumowiska dogaszę płomień

15 326 wyświetleń
145 tekstów
8 obserwujących
  • kati75

    4 January 2021, 17:09

    początek obiecujący coś końcówka szwankuje...pozdrawiam;-)