Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pamiętasz...

Pamiętam... Blade gwiazdy
wędrujące gdzieś po niebie
otoczone ciemną nocą...
Nie pamiętał jednak Ciebie...

Pamiętam... Zieleń liści
wiatr powolny na gałęziach
otulony mchem i korą...
Nie pamiętał barwy szczęścia...

Pamiętam... Pył ceglany
mur czerwony i wysoki
wyburzony był słowami...
Nie pamiętał czym jest dotyk...

Pamiętam... Lustro wody
niewyraźne me odbicie
krystaliczne źródło prawdy...
Nie pamiętał co to życie...

~Pan_Pardon
Sianów, dn. 07/02/2022

13 790 wyświetleń
177 tekstów
60 obserwujących