Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Ta noc

Pamięć mnie znów
Wciągnęła w tę noc
Co wyryła się we mnie

Twa twarz jak ze snów
Spojrzeń Twych moc
Kolejny raz, coś pęka we mnie

Każdy kolejny ruch znam
Wiem jaki zdarzenia przybrały tok
Chcę cofnąć czas, lecz nadaremnie

A mimo to

Pragnę z powrotem być tam
Znów w Ciebie utkwić swój wzrok
By móc, ponownie ujrzeć
Jak zakochujesz się we mnie

13 131 wyświetleń
118 tekstów
7 obserwujących
  • carla1

    10 November 2020, 23:49

    O tak, ciekawość jednak robi swoje. Ale i tak to dobry objaw i taki mały bodziec do działania ;)

  • 10 November 2020, 16:08

    Zgadam się. Linia jest cienka i nie świadomie można ją przekroczyć.
    Można też świadomie, z ciekawości.

  • carla1

    9 November 2020, 15:35

    Między odwagą a głupotą cienka granica. Sama nie wiem czy czegoś było za dużo czy też za mało.

  • 9 November 2020, 09:01

    Odwaga?