Menu
Gildia Pióra na Patronite

Z WIZYTĄ U DENTYSTY

Pacjentów ogarnęła trwoga
gdy wszedł szczerbaty do stomatologa.

Skłonił się nisko, zrzucił kapelusz,
po czym z uśmiechem zasiadł w fotelu.

I byłaby to niezwykła sprawa
gdyby nie pewna słowna zabawa.

Bo w gabinecie pana doktora
NA FOTEL siada jednostka chora.

Więc czytelniku miej baczenie
na to podstępne przejęzyczenie!
...
Ja od tych "zasad" trzymam się z dala
bo zęby leczę u kowala!

51 723 wyświetlenia
597 tekstów
70 obserwujących
  • Irracja

    9 February 2011, 23:35

    ... też mam bliżej do kowala...

    ;-)

  • IBELLA

    23 June 2010, 18:46

    Auć ... ja byłam u dentysty ... Pacanów za daleko ;D

  • motylek96

    19 June 2010, 20:00

    :))))

  • 19 June 2010, 15:50

    Masz szczęście :))

  • Sierjoża

    19 June 2010, 15:28

    Wujek takie rzeczy wie...i kropkę zaraz zje :-)

  • 19 June 2010, 13:28

    Ale w tytule ma KROPKĘ...
    Wiersze w tytule nie powinny mieć kropek ;>
    :P

  • Sierjoża

    19 June 2010, 10:05

    Dzięki! Do usług :-)