Menu
Gildia Pióra na Patronite

otwieram oczy
rozdzielam powieki
i oto pora na oddzielenie światłości od mroku
później mały błysk
polaris
abym pijąc kawę miał gdzie wzrok kierować
małymi łykami ciesząc podniebienie
czekam
aż z prawej strony różany blask oznajmi
że nie śpisz i już i (kawę pijąc)
złotą perłą ozdobisz mój świat
wiem będzie dobry
jest
pięć tysięcy miliardów
i więcej razy
gdy stwarzania zmęczeniem zawstydzona
z lewej mojej strony zapłoniesz czerwienią
ukryjesz swój skarb nim zaśniesz
poczekam aż runie twój świat
byś mogła odpocząć
mój się zakończy
(zgaszeniem niedźwiedzicy)
kiedy zamknę oczy
miłość
na początku jest miłość nie chaos

15 327 wyświetleń
145 tekstów
8 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!