Menu
Gildia Pióra na Patronite

Istnienie

Otwieram bramę do nieba.
Wybieram najpiękniesze diamenty życia.
Karmię nimi serce.

Unoszę się,
zostwiając pod sobą
ciężar lat.

Myśl płynąca z wszechświata
budzi,
i ogarnia mój umysł.

Strach, lęk
nagromadzone przeżycia
odchodzą,
otwierając nowy szlak do miłości.

Czy rozumiem te wartości tak cenne?
Jeszcze nie wiem.
Poddaję się woli jaźni.

Doświadczenie nowego uczucia
przepełnia każdy milimetr ciała,
Przenika każdy strzępek nerwu

Myśl przewodnia
przeplatana wiarą spełnienia
decyduje o wszystkim.

Nie istnieje pojęcie strachu
sami go tworzymy.

Idźmy przez życie
jak nowo narodzone dzieci,
z pełną i czystą miłością

Bo tylko przez nią
można zwyciężyć to czego się
tak bardzo boimy.

27 428 wyświetleń
180 tekstów
11 obserwujących
  • aloya

    11 September 2012, 23:28

    Dziękuję kochani za wasze opinie takie cieplutkie i motywujące .
    Pozdrawiam i życzę dobrej nocki:)).

  • misiek45

    11 September 2012, 19:54

    Czysta miłośc zwycięży wszystko i warto z nią iśc pod rękę,piękne przemyślenia Jolu-pozdrawiam serdecznie i miłego wieczoru

  • Władysław Andrzej

    11 September 2012, 14:49

    Otwierasz bramę gdzie ogród czeka , ogród inny niż na tym padole

  • słoneczniki

    11 September 2012, 10:55

    Podoba mi się

  • 11 September 2012, 10:13

    Bardzo ładne.
    Pozdrawiam. :)