Menu
Gildia Pióra na Patronite

mówi się że jesteś piękny

oto ja
służebnica nie-pańska
czasem słyszę

jesteś piękny

a piękny jest kwiat bo zawstydza
choć nie ma oczu i dłoni niebieskich

czasem

przecinek średnik kropka
może dwie

tak niewiele potrzeba by oddzielić
żebro od adama
jabłko od ewy

przepaść

i długo nic

ja
służebnica bez-pańska
czasem kłamię

to był cudowny wieczór

a może wcale go dla mnie nie było

8343 wyświetlenia
76 tekstów
43 obserwujących
  • Huaquero

    26 July 2011, 00:37

    a piękny jest kwiat bo zawstydza
    choć nie ma oczu i dłoni niebieskich

    Tak jak piękny jest ten wiersz, w każdym słowie...
    Bo maluje. Maluje w duszy zapach, o którym wspomniała Aga (chylę czoła).
    Cokolwiek nie napiszę, zabrzmi banalnie przy tym, co zostało już powiedziane, kradnę.

  • Nika789

    25 July 2011, 17:04

    Aga, jesteś wyjątkowa.

  • Nika789

    22 July 2011, 10:47

    Agato, Finezjo, Marie dziękuję Wam przeserdecznie. Nie spodziewałam się takiego przyjęcia wiersza.

    ściskam gorąco.

  • Papillondenuit

    21 July 2011, 00:19

    hmm... wiersz jest wspaniały Nikuś
    prosty, szczery do bólu i 'intensywny'
    kwitnie z każdym słowem

    zabieram do siebie życząc spokojnej nocy
    :)

  • finezja

    18 July 2011, 18:58

    Rewelacyjny. Ośmielę się powiedzieć, że doskonały. Dobrze, że jeszcze nie mogę stawić plusów... Pozdrawiam serdecznie:)