Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wiesz?

ostatnio noszę takie ciężkie buty
okrutne
nie pozwalają mi się oderwać
od ziemi

i do tego ta sukienka
ona wcale nie jest niebieska
naiwna idiotka
umarła pokrywając się żalem

jeszcze czerwona szminka
pałęta się w szufladzie
bo usta uparły się,
że będą blade

a rzęsy?

tak, nadal mam tak długie….

7394 wyświetlenia
54 teksty
1 obserwujący
  • surra

    11 December 2011, 21:29

    Nie ukrywam,że bardzo miła jest świadomość,że moje słowa potrafią tu was na chwilę zatrzymać.
    Tak i Poświatowską i Pawlikowską bardzo lubię.
    Dziękuję za te parę słów tu i pozdrawiam :)

  • Nika789

    11 December 2011, 14:12

    zgadzam się z Agatą. Też czuję tu Poświatowską ale z delikatną domieszką Pawlikowskiej-Jasnorzewskiej :-) Obie Panie lubię.

    Surro, Ciebie również bardzo przyjemnie czytać ! Bardzo ładny wiersz.

  • Sylwia Friday

    11 December 2011, 09:57

    te betonowe buty są najgorsze! super wiersz!!!!