Menu
Gildia Pióra na Patronite

ciepły wiatr

ostatnim swym promieniem
słońce maluje mi twoją twarz
na granacie ciemniejącego nieba
za horyzont odchodzi
kolejny dzień życia

zapada zmrok
ciszę mąci fontanny szum
w opustoszałym parku samotnie
witam noc
królowa mych zwiewnych marzeń
i snów

siadasz obok mnie
mocno wtulasz w ramię
i tak zastygli czekamy na świt
ciepły wiatr trąca liście drzew

159 517 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
  • giulietka

    3 October 2011, 20:12

    "Jest wiatr, co nozdrza mężczyzny rozchyla;
    Jest taki wiatr.
    Jest mróz, co szczęki mężczyzny zmarmurza;
    Jest taki mróz.
    Nie jesteś dla mnie tymianek ni róża,
    Ani też "czuła pod miesiącem chwila" -
    Lecz ciemny wiatr,
    Lecz biały mróz."

    Tylko te słowa przyszły mi do głowy, a wiatr naprawdę ciepły, niemal można go poczuć na twarzy czytając Twój wiersz...
    Pozdrawiam Adamie...