Menu
Gildia Pióra na Patronite

" W kolorze dojrzałego serca "

Ostatnim liściem jestem
Tej pięknej jesieni
Postrzępionym... zranionym
W kolorze dojrzałego serca
Wyjątkowym jedynym
Historią przeżywaną rok w rok
Nadzieją na przyszłość
Oszronioną tęsknotą
Strachem w oczach
Spadającą gwiazdą
Marzeniem sennym
A Ty?
Wiatrem...Poetą...Muzykiem
Czarujący...Zamyślony Ty
Troszkę szalony
Zrywasz ze mnie myśli
Jak jabłka dojrzałe
Pozwalam na to
Co ma się stać -
Niechaj się stanie
Nasze jutro -
Jak nowe ubranie
Wpisane w wiersz
Idealnie dopasowane
W nieidealnym świecie
Odkrywasz mnie powoli
Przytulasz czule
Prosisz o cud
Powiem za Ciebie
Amen

12.12.2020
21:00

281 871 wyświetleń
2734 teksty
35 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!