Menu
Gildia Pióra na Patronite

iluzja

Teksty z obrazami - iluzja - GONYA
iluzja - GONYA

Oprawa słonecznych okularów,
szkła zabarwione nadzieją
słonecznego jutra,
szklana iluzja trwa...
mrużę oczy, dotykam
głową nieba a
Anioł skrzydła swe
otwiera...
już go spotkałam
w swoich snach-
dał mi złote pióro
a z rogu obfitości
posypał złoty pył...
ostrzę je na ponurą
rzeczywistość,
złoty pył tańczy na wietrze...

32 241 wyświetleń
349 tekstów
20 obserwujących