Menu
Gildia Pióra na Patronite

Król Lasu Dzikości i Zwierząt

On wyszedł sam nocą tak z domu,
czy sen to czy jawa nie wiedząc,
nie mówił nic zatem nikomu
ni myślał co ludzie powiedzą ...

Około godziny wędrował
aż zaszedł do lasu ciemnego,
gdzie '' WEJDŹ TU '' chuchnęła mu Sowa
a Niedźwiedź przemówił do niego ...

'' Przyszedłeś, bo On Cię przywołał
i teraz tam razem pójdziemy ...
decyzji nikt zmienić nie zdoła ...
chodź ze mną i pozostań niemy ''.

Gdy zaszli pod Tron Jego Wielki,
wtem Niedźwiedź pożegnał już go tam
a ten wnet usłyszał te dźwięki
jak gdyby otwarły się wrota ...

Król Lasu Dzikości i Zwierząt
swym wzrokiem tak spojrzał na niego
a on nagle poczuł na sobie
blask światła nieziemsko cudnego ...

I spojrzał prościutko w to światło
i wizję od Króla otrzymał ...
tą wizję co zowie się prawdą,
co w Króla wymiarze spoczywa ...

Obudził się nagle w swym łóżku
i poczuł, że w końcu jest w domu
a tego co w noc tą doświadczył ...
prócz mnie on nie zdradził nikomu.
http://www.youtube.com/watch?v=RkQb9JBYO8k

71 035 wyświetleń
1135 tekstów
9 obserwujących
  • Michaelowa

    23 May 2019, 06:38

    Ja Cb też :*

  • Moon G

    20 May 2019, 04:52

    Kocham Cię ;*

  • Michaelowa

    20 May 2019, 04:09

    Mógłbyś nawet pisać bajeczki dla dzieci