Menu
Gildia Pióra na Patronite

nierówności Tindera

ona nie kocha

rozmazana szminka nie znaczy nic więcej
niż ślad zostawiony na białym mankiecie

twarz ta sama
od lat surowe spojrzenie
i ciągła ocena
czy w lustrze widzi siebie
czy tylko odbicie

gdy się uśmiecha
widać sieci
zarzucone przez pająki

"strata czasu"
wpisana w zeszyt
zakreślona czerwonym flamastrem
kilkanaście razy

bo znów zaśnie sama

147 033 wyświetlenia
1739 tekstów
256 obserwujących
  • 23 September 2019, 15:12

    Ktoś na pewno jest. :D Jak kiedyś go znajdę, to dam znać.

  • 20 September 2019, 17:15

    Oczywiście, a kto jest? :)

  • 19 September 2019, 07:25

    Nie jesteś obiektywny. ;)

  • 18 September 2019, 21:37

    Fajne. :))