Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zaplątani

On polepiony
Ona kuloodporna
Zmagają się samotnie z myślami
Wypełniając pustkę wierszami
Krążą między sercem a słowami
Między snem a jawą nie wyspani
W nocy łowca snów ich nie dostrzega
Poezji nie czyta, wzrokiem przebiega
Szanuje ich uciekający czas
Piszą dla siebie nie dla mas
Ona pisze pięknie, jest zdolna
Jest twarda, jest kuloodporna
On nie śmiały, trochę pogubiony
Trochę naderwany, polepiony
Razem w sieci słowa zaplątani
Samotni, w słowach zakochani

27 874 wyświetlenia
190 tekstów
19 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!