Menu
Gildia Pióra na Patronite

Miałkość ludzkich spojrzeń

http://www.youtube.com/watch?v=lwbWJ4yQul8
ograniczając jestestwo od tak
zostajemy twórcami dużych barier
we wnętrzu jak i poza nim
skrajności są w nas samych

ludzkie spojrzenie okalecza
najdotkliwiej niemym śmiechem
lub obrzydliwym przebłyskiem
ubogiej emocjonalnie pogardy

miałkie umysły bywają zaniesione
pustym chichotem - mają prawo
ku temu nie pochylę głowy
jeno skwituję zniesmaczeniem

nie żyjemy dla obserwujących
lecz dla bliskich nam istnień
gwałcąc uczucia negatywem
czynimy wbrew własnemu „ja”

wizualne zjawisko typu Stan i Ollie
jest tylko murem człowieczeństwa
odrzucając cielesne odchylenia
dostrzec można magię idealną

byt mają wartości niepomierne
w przestrzeni gdzie oko nie sięga
nieziemsko upchanej pomiędzy
boskości bicia serca do serca...

26 014 wyświetleń
524 teksty
59 obserwujących
  • zugimihau

    5 May 2013, 19:57

    a niech dotyka, niech sie gapia;) co im do nas;)

  • Papużka

    5 May 2013, 19:46

    Niekoniecznie, bo i spojrzenie dotyka, odbiór jest uwarunkowany indywidualną siłą. No ale mniejsza. :)

  • zugimihau

    5 May 2013, 19:43

    to już ich sprawa:)

  • Papużka

    5 May 2013, 19:42

    Ale przykre, bo mentalność ludzka bywa paskudna kolego. ;)

  • zugimihau

    5 May 2013, 19:41

    proste koleżanko, proste!:)

  • Papużka

    5 May 2013, 19:38

    Dokładnie... Co z tego, że ona będzie Flipem, a on Flapem? Liczy się to co łączy istnienia i to jakie one są. A miałkie spojrzenia i złośliwości powinny nie mieć wpływu na to co jest między ludźmi i w nich.

  • zugimihau

    5 May 2013, 19:34

    być sobą ponad wszystkich!:)

  • krysta

    5 May 2013, 11:47

    Piękny naprawdę magiczny... przyciąga uwagę-czytam i czytam...pozdrawiam...
    Dobra wróżka pisła :)

  • Papużka

    5 May 2013, 11:37

    ;))) Dziękuję Gerardzie...

    Wiedźma pisała. :)

  • Seneka 18

    5 May 2013, 11:36

    Utwór magiczny...