Menu
Gildia Pióra na Patronite

Rozstanie

Odpadam od ciebie mój liściu
Ja gałąź co niebu przypadła
Nie chwytam już dłoni znienacka
Ja klamka się w sobie zapadłam

Zostawiam samotność okręcie
Ja wyspa odpływam miarowo
Zamykam od deski do deski
Ja książka puszczone w ruch słowo

Haftuję obrazek najmilszy
Gdzie przeszłość gdy na mnie wciąż czekasz
Rozpruwa czerwoną nić sercem
Jak miłość co nic nie przyrzeka

4914 wyświetleń
35 tekstów
3 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!