Menu
Gildia Pióra na Patronite

Starszy pan i dziecko

Teksty z obrazami - Starszy pan i dziecko - exsilentio
Starszy pan i dziecko - exsilentio

Odległość to jest takie miejsce
Między kamieniem a tamtą gałązką,
Czasem większe, czasem mniejsze...
A gdzie miłość? Podniosło rączkę.

Czas to my, w łódce, na rzece.
Na brzegach stoją dni…
Mogłoby być ich więcej…
A gdzie miłość? Zalśniły dwie łzy.

Kochanie, w miłości nie ma czasu
I ona nie mieści się w odległości.
Wytłumaczę ci to najprościej.
Jeśli my to drzewa, to miłość jest lasem.

Quid Quidem

42 058 wyświetleń
582 teksty
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!