Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dzień taki sobie z musztardą

Oddychamy osobno
porozrzucani po kątach
tapczanu
ciężkiego od żalu
skrywanych łez

naszym kosztem
przechadza się kot
po poręczy dnia
dla świętego spokoju
częstuję go kiełbasą

(Człowiek jak na tablicy kreślarskiej
odbiciem rozrysowany w oknie
tonie)

Marka

128 116 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • Nutka67

    25 August 2010, 00:50

    Dzień z musztardą... świetne skojarzenia. Lubię Twoje wiersze, są takie życiowe.
    Pozdrawiam.