Menu
Gildia Pióra na Patronite

Od Twoich dłoni...

...

Od Twoich dłoni...

skóra jeszcze ciepła

jeszcze zostało na ustach wzruszenie

jak tajemnica niedomknięta

słowa...

nad nami motyla drżeniem...

emocje nie opadły w nas jeszcze

dotykam myśli złudzeniem

w Twój obraz dziś przeźroczysty

wtulam twarz jak w świtu lśnienie...

jeszcze pocałunki nie wyschły

i dłonie się rwą do lotu do dłoni

deszcz też przeźroczysty

łzy takie też roni...

serce szczęśliwe i nieszczęśliwe

w pół potargane chwilą i zawieszone

nad nami cisza nie milknie

iskrami coś wewnątrz płonie...

jeszcze milczymy w pół sercu

jeszcze szarpiemy się słowem

rozpamiętujemy obraz rzeczywisty nierzeczywisty

gdy myśli krążą uczuciami nad Twoim domem...

zamknięci dziś we własnych światach

z sercem z czegoś innego utkanym

powracamy wspomnieniami do siebie

idąc za czymś tak nierealnym...

lecz świat się obrócił od nas

inaczej rozłożył los karty...

anioł z diabłem grał

wszystko podzielone dziś inaczej czasem rozdarte...

Anita Steciuk

15 421 wyświetleń
173 teksty
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!