Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zdjęcie z dnia dzisiejszego

Od kilku dni
nie napisałem wiersza
wszystkie myśli we mnie
zamieniły się w padalce
i odpełzły na torfowisko

Kobieta pyta mnie
czy jestem rzeźnikiem
kobieta w podomce
błękitnej jak niepokój
na tle szarej ściany

Zamiast słońca
kręci się wentylator
do lepu
poprzyklejane umierają muchy

(na patelni wydyma policzki
naleśnik
napompowany)

128 106 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • dana1596

    6 September 2014, 13:20

    sama chętnie schrupałabym te rumiane policzki naleśnika...mogą być z powidłami:))
    Wiersz bardzo mi się podoba:)