Menu
Gildia Pióra na Patronite

Los niepewny

Och, aniołowie oszaleli
Z niebios trzaskają gromami
Ale... przecież tego właśnie chcieli!
Mówią nam, trzęsąc górami

Och, to samo w sercach słychać
Ludzi o niepewnym losie
Jak im dane będzie dychać?
Czy zapłonie świat na stosie?!

Wiedzieć nie chcą, co czeka ich
Ach, a któż z ludzkości by to chciał?
Nie płacz, proszę, bo Twoje łzy...
To diabeł sam nam w spadku dał...

Aniołem być o skrzydłach czarnych...
Wezwałaś mnie wszak, Czarodziejko
W świecie szarości, rozmów marnych
Dla mnie zostałaś serc złodziejką

Och, cóżże to za urok jest?
Rzucony niczym na wiedźmina
Czy bliskość to ognisty chrzest?
Co nam o sobie przypomina...?

13 977 wyświetleń
199 tekstów
55 obserwujących
  • słoneczniki

    25 August 2012, 09:45

    Specyficzny, inny, dobry...

  • eskimoska86

    25 August 2012, 07:38

    lubię atmosferę Twoich wierszy Dominiku :)

  • Archangel_Marco

    23 August 2012, 02:10

    Miło mi. ;)

    A i nie tyle wiedźmińskie, co ogólnie fantastyczne te klimaty w moich wierszach. ;)

  • miramija

    22 August 2012, 22:36

    Ha... zawsze w Twoich wierszach czuję te wiedźmińskie klimaty :))))) pozdrawiam :)